VI HENTER VRAKBÅTER GRATIS

ORDNINGEN GJELDER alle type båter OPPTIL 3 TONN
Gratis henting av fritidsbåt

Med støtte fra Handelens Miljøfond tilbyr vi gratis innhenting av vrakbåter i perioden april – oktober 2024.  Meld inn båten din i god tid, ordningen gjelder fritidsbåter opptil 3 tonn. 

Gamle båter har ofte blitt liggende på stranda, bøya, marinaer og båtforeninger fordi det er både krevende og dyrt å transportere båtvrak til godkjent oppsamlingsplass. 1000 kroner i statlig vrakpant dekker ikke transportkostnadene, noe som resulterer i mange etterlatte og nedsunkne båter.  

For å redusere påkjenningene på det marine miljøet hentet vi båter langs strendene i Indre Oslofjord i 2020 og utvidet hentingen til Ytre Oslofjord i 2021

Lekter 2024 – Oslofjorden, Østlandet og Vestfold

Med videre støtte fra Handelens Miljøfond tilbyr vi å hente gamle fritidsbåter i Oslofjorden, Østlandet og Vestfold gratis. Vi har med oss våre tidligere samarbeidspartnere som Oslofjordens Friluftsråd og kommunene Fredrikstad, Sarpsborg, Moss, Hvaler og Halden for å rydde opp båtvrak. Henting og seilingstidene avhenger av antall innmeldte vrakbåter og hvor de skal hentes.

Gjennom prosjektet ønsker vi både å rydde og kartlegge vrakbåter, så det er bare å melde inn egen vrakbåt eller eierløse fritidsbåter. Alle typer båter opptil 3 tonn kan leveres, både trebåt, plastbåt, seilbåt, seilbrett, kajakk og kano. Både med og uten motor. Om du melder inn egen båt, er det fint at den plasseres maksimalt 20 meter fra strandkanten slik at vi kan nå den fra lektern. Vrakbåtene meldes inn her. Det er viktig at du laster opp bilde av vrakbåten når du melder den inn.

Båtforeninger, kommuner, friluftsråd og andre organisasjoner som kan ha behov for å bli kvitt en eller flere vrakbåter er velkomne til å delta. Meld inn vrakbåter eller ta gjerne direkte kontakt med oss på mail eller telefon. Har du båt som veier mer
enn tre tonn eller er sunket, ønsker vi at du tar direkte 
kontakt med oss.

Kambo Marina er godkjent mottak av Fylkesmannen i Oslo og Viken og Miljødirektoratet for alle typer fritidsbåter med og uten motor. Grunnet beliggenheten vår, er vi den eneste i Indre Oslofjord som tar imot båtvrak sjøveien direkte til anlegget.

 

MELD INN VRAKBÅT HER