DYPESTE
OPPDRAG

107 meter under overflaten
hevet fra 107 meters dybde

Ketil Svelland og Kambo Marina ble satt på prøve da båten skulle heves opp fra havbunnen og fikk assistanse av et trondheimsfirma.

Det måtte en miniundervannsbåt for å lokalisere 62-foteren. En fjernstyrt undervannsbåt klarte å få på plass utstyr som gjorde det mulig å få båten opp på et dyp som gjorde vanlig dykking mulig.

– Det var en stor operasjon for oss, med tanke på at båten lå på 100 meter. Vi samarbeidet med et annet firma fra trondheimsdistriktet som har ubåter og de stroppet båten for oss og vi hadde tre lektere som dro den opp. Det tok ca. én uke å få den opp, sier Svelland og legger til:

– For å utføre en slik operasjon er man avhengig av ubåter eller roboter. Man må ha fester som holder, for dette er ikke som å stroppe en bil. Når man først får stroppet den og gjort den jobben skikkelig, er det vinsjer og stropper som gjør jobben for å få båten opp og da går det greit.

Inne ved stranda på Søndre Sandøy ble 62-foteren tilslutt hevet ved hjelp av kraner på tre lektere og flere kraftige lensepumper.

Operasjonen Kambo Marina utførte var grensesprengende.

MELD INN VRAKBÅT