Lekter 2021 - Kambo Marina AS
22116
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-22116,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Vi henter vrakbåter gratis

 

Med støtte fra Handelens Miljøfond tilbyr vi gratis innhenting av vrakbåter i perioden april – oktober 2021.  Sørg for å melde inn båten din og plassere den maks 20 meter fra strandkanten. 

 

Gamle båter har ofte blitt liggende på stranda, bøya, marinaer og båtforeninger fordi det er både krevende og dyrt å transportere båtvrak til godkjent oppsamlingsplass. 1000 kroner i statlig vrakpant dekker ikke transportkostnadene, noe som resulterer i mange etterlatte og nedsunkne båter.  

 

For å redusere påkjenningene på det marine miljøet ble prosjektet Kambo Collect, et målrettet prosjekt for opprydding langs strendene i Oslofjorden, gjennomført i 2020.

 

Lekter 2021 – Indre og Ytre Oslofjord

Med videre støtte fra Handelens Miljøfond tilbyr vi i samarbeid med Oslofjordens Friluftsråd å hente gamle fritidsbåter i Indre Oslofjord gratis også i år. I tillegg samarbeider vi i år med kommunene Fredrikstad, Sarpsborg, Moss, Hvaler og Halden for å rydde opp i Ytre Oslofjord. I tillegg til henting i av vrakbåter i Indre Oslofjord, planlegges det  tre henterunder med lekter i Østfold i trolig juni, juli og september. Seilingstidene avhenger av antall innmeldte vrakbåter og hvor de skal hentes.

 

Gjennom prosjektet ønsker vi både å rydde og kartlegge vrakbåter, så det er bare å melde innegen vrakbåt eller eierløse fritidsbåter. Alle typer båter under 3 tonn  kan leveres, både trebåt, plastbåt, seilbåt, seilbrett, kajakk og kano. Både med og uten motor. Om du melder inn egen båt, er det fint at den plasseres maksimalt 20 meter fra strandkanten slik at vi kan nå den fra lektern. Vrakbåtene meldes inn her. Det er viktig at du laster opp bilde av vrakbåten når du melder den inn.

 

Båtforeninger, kommuner, friluftsråd og andre organisasjoner som kan ha behov for å bli kvitt en eller flere vrakbåter er velkomne til å delta. Meld inn vrakbåter eller ta gjerne direkte kontakt med oss på mail eller telefon. Har du båt som veier mer enn tre tonn eller er sunket, ønsker vi at du tar direkte kontakt med oss.

 

Kambo Marina er godkjent mottak av Fylkesmannen i Oslo og Viken og Miljødirektoratet for alle typer fritidsbåter med og uten motor. Grunnet beliggenheten vår, er vi den eneste i Indre Oslofjord som tar imot båtvrak sjøveien direkte til anlegget.

Ønsker alle en god Kristi himmelfartsdag. God helg!

Ønsker alle en god Kristi himmelfartsdag. God helg! ...

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.
Meld inn vrakbåt her

for mer informasjon

ta kontakt